top of page

Duelighedsbevis hvorfor nu det ?


I den forgangne weekend (fred, lør og søn.) har jeg været til teoriundervisning til duelighedsbevis hos Watergames i Brøndby, med en afsluttende bestået eksamen efter 20 timers intensivt kursus, men hvorfor nu alt det ståhej når jeg nu tidligere har proklameret at jeg ikke følte at have behov herfor ? Det er nu også mere af nød end end af lyst jeg har taget den teoretiske eksamen, men de gæve grækere har proklameret at de i forbindelse med udstedelsen af deres nye DEKPA også vil se bevis for sejladsmæssig uddannelse.

For ikke at stå og skulle diskutere med græske myndigheder var det nemmere at have et bevis med, så derfor tog jeg den teoretiske del (kursus 2500,- + prøvegebyr 400,-), således at den sammen med mit tidligere erhvervede speedbådsbevis udløser et duelighedsbevis - så skulle det da ikke blive et issue hos de græske havnemyndigheder.

Når det er sagt, så vil jeg godt rose instruktøren Henrik fra Watergames, 21 år og yachtskipper 3 og ualmindelig skarpsindig og dygtig til at lære fra sig.

Mange mener at det at tage den teoretiske del af duelighedsbeviset på 3 dage ikke kan lade sig gøre forsvarligt. Det kræver naturligvis noget selvstudie forud og noget gå på mod at gøre det på den måde, men forskellen mellem aftenskoleundervisning og Watergames´ undervisning ligger også i at Watergames instruktører er professionelle og holder sig skarpt til det krævede pensum, hvor undervisere på aftenskolen mere er nogen som godt kan lide at undervise, men måske ikke er så gode til det og som ofte også godt kan lide at lade deres store viden om mangt og meget flyde med ud og dermed udvide pensum og iblande yachtskipper stof og skipperskrøner. På den måde får kursisterne muligvis mere viden, men chancen for at blive forvirret og miste overblikket er bestemt også tilstede, specielt hvis man ikke har flere års praktisk sejlerfaring at fæstne teorien til.

Forestil dig du er ved at tage kørekort til bil - Hvis nu kørelæreren i den forbindelse også begyndte at forklare dig om kontrol af lastbilers bremser og bremsesystemer, iblandet med hans oplevelser som kolonnefører i civilforsvaret i 1952-1957 - hvad ville du så foretrække ??

Når man tager den slags duelighedsbeviser, så er det ligesom med et kørekort til bil, man er ikke ekspert fordi man har bestået eksamen, man er først lige rykket frem til startlinien på det nye eventyr ........ og skal nu først til at begynde at lære ..... hvis man husker dette så bliver man ikke overmodig og dumdristig.


Seneste indlæg
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page